Menu
Tablet menu

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2006 - ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ!

“ΔΡΟΜΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ”2006

Η καλοκαιρινή περιοδεία της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ

Μαζί της ο ΜΑΝΟΣ ΠΥΡΟΒΟΛΑΚΗΣ

ΘΕΑΤΡΟ ΒΡΑΧΩΝ, ΒΥΡΩΝΑΣ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ
ΘΕΑΤΡΟ ΓΗΣ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ
ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΤΡΑΣ, ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ

Καλοκαίρι 2006. Γεμάτο με ομορφιά, δύναμη, συγκίνηση, αισθαντικότητα - γεμάτο με Ελευθερία Αρβανιτάκη! Η Ελευθερία Αρβανιτάκη βγάζει ξανά τις μουσικές της «στον δρόμο». Είναι μια τουρνέ σε όλη την Ελλάδα, που ξεκινάει τον Ιούνιο και διαρκεί ως τον Σεπτέμβριο, με όλα τα τραγούδια της Ελευθερίας που αγαπήσαμε και αγαπάμε, να απλώνονται ζωντανά στην ατμόσφαιρα και να βρίσκουν, για μια ακόμα φορά, τη μόνιμη θέση τους στην καρδιά μας.

Μαζί της φέτος είναι ο Μάνος Πυροβολάκης, ένας νέος ταλαντούχος μουσικός, που παίζει λύρα και που έχει κάνει γκελ με την επιτυχία του τραγουδιού «Στης εκκλησιάς την πόρτα» (σε συνεργασία με τον Νίκο Πορτοκάλογλου).

Είναι οι «Δρόμοι παράλληλοι», από το πρόσφατο (και διπλό και σπέσιαλ!) ομότιτλο άλμπουμ της μεγάλης τραγουδίστριας, που συγκέντρωσε όλες τις μεγάλες στιγμές - και επιτυχίες - που η Ελευθερία μας χάρισε μέσα από δίσκους «άλλων», αλλά που καθόρισαν πολλές σημαντικές και ξεχωριστές στιγμές στο σύγχρονο ελληνικό τραγούδι (π.χ. το «Κόκκινο φουστάνι», «Ερωτικό», το «Μηδέν» κ.ά. που είναι πια της Ελευθερίας), αλλά και νέα τραγούδια όπως το εντυπωσιακό «Κρύβομαι στο αντίο» ή το «Κάπου υπάρχει η αγάπη μου», του Μάνου Χατζιδάκι, σε νέα, προχωρημένη διασκευή, που δείχνουν ότι οι καλλιτεχνικοί δρόμοι («παράλληλοι» ή μη) για την Ελευθερία Αρβανιτάκη ανοίγονται σε μεγάλες αποστάσεις!

Φυσικά, είναι και οι κύριοι δρόμοι, δηλαδή το βασικό ρεπερτόριο και υλικό της Ελευθερίας Αρβανιτάκη, που την έχει καθιερώσει ως υψηλού επιπέδου και προδιαγραφών καλλιτεχνική προσωπικότητα και ερμηνεύτρια, που ορίζει το συναυλιακό της πρόγραμμα. Ξεκινώντας από το πιο πρόσφατο δικό της άλμπουμ, το πλατινένιο «Όλα στο φως» (με τραγούδια όπως το «Πάρε με αγκαλιά και πάμε»..) και πηγαίνοντας προς τα πίσω (.....) σχηματίζεται μια τραγουδοποιητική αλληλουχία που, πέρα από απλή συναυλία, γίνεται πραγματικό ταξίδι - σαν μια ταινία που αγγίζει ταυτόχρονα και νου, και ψυχή και καρδιά. Όπως γίνεται πάντα με την Ελευθερία!

Ο Μάνος Πυροβολάκης, με το ιδιαίτερο μουσικό του ύφος, καταφέρνει να συνδυάζει την κρητική παράδοση με την pop μουσική, δημιουργώντας ένα ενδιαφέρον μουσικό αποτέλεσμα που ξεσηκώνει το κοινό!

Με ξεχωριστή μαεστρία συνδέει τους ήχους της βιολόλυράς του με δυτικότροπα pop ακούσματα και σε κάνει να πιστεύεις πως η λύρα δεν είναι τελικά απλώς ένα παραδοσιακό όργανο αλλά το βασικό μιας electro pop μπάντας!

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ και ΜΑΝΟΣ ΠΥΡΟΒΟΛΑΚΗΣ. Με ένα επίλεκτο και ευέλικτο all-star μουσικό σχήμα: με Γιώργο Ζαχαρίου πλήκτρα και ενορχήστρωση, Μιχάλη Καπηλίδη ντραμς, Γιάννη Άννινο μπάσο, Απόστολο Βαλαρούτσο κιθάρα, Βαγγέλη Καρίπη κρουστά, Σπύρο Γκούμα μπουζούκι, και Μάνο Αχαλινωτόπουλο κλαρίνο, η ομάδα «πετάει» - έχοντας σε πρώτο πλάνο τη μαγική (ή μαγευτική) παρουσία και φωνή της Ελευθερίας Αρβανιτάκη.

«Δρόμοι παράλληλοι»: η καλοκαιρινή περιοδεία της Ελευθερίας Αρβανιτάκη, με τραγούδια και μουσικές που, όπως πάντα, φέρουν συγκίνηση, δύναμη, αισθητική, ουσία, ιστορία και, με κάθε βήμα, πηγαίνουν κι εμάς πιο μπροστά - και πιο ψηλά.

 

 

 

 

back to top

Ημερολόγιο

Login or Register